lördag 14 mars 2009

Girigheten igen....

Det ligger tydligen definitivt i tiden att skriva om storföretagens och myndigheternas bonusar just nu. Tyvärr går det nog att skriva hyllmeter kring detta ämne. Det tycks vara girig sörja av maktmissbruk som aldrig tycks få något slut. Senast är det nu Annika Falkengren från SE banken som gör avbön. Det massmediala och folkliga trycket blev till slut för stort för denna girige imperiebyggare. Naturligtvis handlar det inte om någon sorts generositet från hennes sida, utan det faktum att hon och banken till slut upptäckte att de skulle förlora pengar, då många arga sparare i banken skulle överge den.

Så läser jag dagens DN om dagens magplask i girighetsbranschen. Nu är det AMF pensions tur. Med ena handen tar man tillbaka flera miljarder från pensionsspararna, samtidigt som den andra handen ger ledningen bonusar i flermiljonklassen. Då var det min tur att bli direkt berörd som pensionssparare i AMF. Ska vi hoppas på ett lika stort folkligt drev mot AMF som mot SE banken? Jag tvivlar att det blir så. Det är ju som bekant en krångligare och dyrare process att ta ut sina pensionspengar än att ta ut pengar från banken. Det är nog AMF:s ledning väl förvissade om där de sitter skönt tillbakalutade i sin upphöjda position….

Jag är lurad, vi är nästan alla lurade, hur ska detta få ett slut??

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

lifeblog sa...

Vad bra att du skrev detta välformulerade inlägg!
Hörde AMFs vd Ingrid Bonde hos Lotta Bromé, hon hade ju fått utmärkelsen Sveriges mäktigaste kvinna inom näringslivet. Hennes grundmånadslön låg på 360 000 kronor ... Sedan jag hörde det kände jag mig både illamående och maktlös - och då SE-bankens Annika Falkengren kom på tal tänkte jag direkt på AMF, så nu känns det som en liten revansch ... vi kuggar i hjulen, småfolket som bidragit med surt, men ärligt förtjänade, pengar, vi ropar för döva öron, så länge som landets ledning inte heller lever i verkligheten.
Hur ska detta få ett slut undrar du? Sanningen är tyvärr att VI alltid är lurade, det tar aldrig slut.

Johan sa...

Du har säkert rätt. Politiken är ju numera mainstrem och rätt död, så det är väl knappast något att vänta från deras håll...en lag som kanske skulle kunde stoppa dessa absurditeter är väl därför knappast att tänka på.