fredag 23 januari 2009

Arktis och girigheten



Att Arktis i en allt snabbare takt håller på att smälta bort är vid det här laget känt för de flesta. Det är i de känsliga arktiska miljöerna den globala uppvärmningen märks mest och där det känsliga ekosystemet står inför dramatiska förändringar. Med Arktis snabba avsmältande har också girigheten fått ett nytt ansikte. Under denna is finns naturligtvis oljan som giriga människor vill åt. Just denna olja som så aktivt med mänsklig hand håller på att håller på att fördärva vår livsmiljö. Denna mänskliga girighet och kortsinthet gör henne till den värsta parasit som jorden någonsin skådat. Det är inte bara de råa kapitalisterna som driver denna utveckling i Arktis, utan de är även aktivt påhejade av de länders regeringar som närmast har intressen i området.

Medias bevakning av dessa frågor är minst sagt under all kritik. Av de reportage jag har följt har följderna av denna kommande exploatering inte nämnts alls eller bara i förbigående. Jag förvånas av denna okritiska journalistik, eller kan det vara så att medierna redan är uppköpta av penningstinna intressen. Nästan allt går ju att köpa för pengar, så kanske även jordens klimat och framtid!?

Säkert så finns även det massor av olja att utvinna även under Antarktis inlandsis, men det kommer vi däremot troligen aldrig få se. Den dag Antarktis is har smält ner har alla kapitaliska finanspalats sedan länge dränkts av allt högre havsnivåer.

Läs även gärna DN:s artikel om påvisad temperaturhöjning i Antarktis.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Brad sa...

I love your words and pictures.
Brad

magnus sa...

Ja, usch vad lite alarmism om Arktis det varit i medierna.