fredag 19 december 2008

Oklok klokskap

Så har då valda delar av vetenskapssamhället uttalat sig. Innebörden i den artikel dessa kunskapens män har skrivit är att vi inte ska ta koldioxidhotet, tillika klimathotet på allvar förrän det är bevisat att just koldioxiden som är miljöbehoven.

Jag tar mig för pannan. Ibland blir forskningen dumheten själv. Ska vi vänta tills en oenig forskarkår ska hitta total samsyn, då lär vi få vänta. De flesta som har lite distans till akademins mest mest vulgära ortodoxi inser att vi kan inte leva som vi gör idag. Det måste finnas en balans mellan det jorden skapar och det vi förbrukar. Forskningen ger sällan hela sanningen, Forskning är hypotensprövning. Det som vi tror är sant idag, behöver inte vara det imorgon, men vi måste agera idag i denna fråga, annars kanske vi till slut inte får se morgondagens ljus....

Läs gärna bifogad länk. Hur reagerar du?

http://www.newsmill.se/artikel/2008/12/17/vetenskapen-ar-inte-enig-om-klimatlarmen

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

thord.wiman sa...

Hej Johan!

Jaha. Vad vet dessa professorer som vi andra inte vet. Ett kritiskt ifrågasättande är värdefullt i en levande debatt men jag fattar inte på vad de baserar sitt ställningstagande.

Forskarvärlden är väl ändå tämligen eniga om en samsyn på de vetenskapliga belägg som kommit i dagen: att utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser skapar en klimatförändring, global uppvärmning.

Om ändå isbjörnar kunde tala... vittna om deras alltmer prekära situation som belyser dramatiskt tydligt vad det är frågan om - att isen och glaciärernas avsmältning går alldeles för hastigt för att vara naturligt betingat.

Själv är jag övertygad om att den globala uppvärmningen är människoframkallad och att våra emissioner måste reduceras radikalt - snabbt!

Vår livsstil och etiska synsätt, hela vårt förhållningssätt till Moder jord måste på djupet förändras. Från arroganta förskingrare av skapelsen ska vi bli kloka och ömma förvaltare - men hur ska det gå till? Någon mossig professor ska jag inte fråga!
Evig tillväxt via konsumtion är ingen option.

Förändringen måste komma nerifrån, från gräsrotsnivå och innifrån, från hjärtats djupaste värderingar - och förstås - ödmjukhetens vishet!

Begrunda ett ögonblick det sanslöst talande youtube-klippet:

"Youtube tillväxtdrömmen"

(Handle fri - kaste her - kaste selv. 1 minut 3 sekunder.)

Johan sa...

Tack för den länken. Passar ypperligt nu när julhysterin är som värst. Ett lämpligt "julkort" att skicka vidare.

Bert Bodin sa...

Helt rätt! Visserligen inträffar upp- och nergångar i klimatet, när det gäller temperaturen. Men den hastighet som uppvärmningen nu rasar fram med är onaturlig. Så vem har framkallat den?

Tur att man inte är så ruskigt akademiskt belastad. ;-)