onsdag 10 december 2008

Littorin

Då har vår moderate arbetsmarknadsminister visat hur världsfrånvänd han är hur och långt politiken är från de vanliga människorna. Den välavlönade Littorin säger framför TV-kameran att alla dessa människor som inte längre finns med i A-kassan får en skälig ersättning på 300 kronor om dagen som de borde klara sig på. Då systemet bara räknar tänkta arbetsdagar ger denna skäliga ersättning drygt 6000 kronor i månaden före skatt. Som sagt, jag vet inte i vilken fantasivärld herr Littorin lever i, men han tycks vara helt ovetande vad man får för dessa pengar idag. För många täcker det knappt hyran till boendet, än mindre till övrig försörjning.

Det är naturligtvis tragiskt med politiska måndagsexemplar som Littorin, men än mer tragiskt för alla de människor som har varit okloka nog att ställa sig utanför den grundläggande trygghet som trots allt A-kassan utgör. Som alltid i svåra tider är det inte de välnärda spekulanter som utlöst denna kris som far illa, utan den vanliga människan som invaggats i den bedrägliga tron att tillväxten och deras arbeten varar för evigt och struntat i att betala avgiften till A-kassan.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer:

Jom Manilat sa...

Jag såg samma inslag på nyheterna och gjorde en liknande reflektion. Hans uttalande visar på en total brist på verklighetsanknytning.

Bert Bodin sa...

Sådär är det med folk som missat grundkursen. Livets grundkurs.

Johan sa...

Jo, klyftan mellan de valda och de som väljer ökar. Tyvärr är det ingen bra väg för vår demokrati.

Marge_II sa...

Ett klockrent inlägg.

Tänk om vår arbetsmarknadsminister - och vår näringsminister - hade samma verklighetsförankring.

Johan sa...

Det jag önskar är lite mer av ödmjukhet i politiken. Våga säga att här har vi tänkt fel och våga hålla mun när man tlar mot bättre vetande.