söndag 28 december 2008

Benedictus

Så blåser det åter en mörk vind från Vatikanen, då Guds företrädare på jorden, d v s påven inom den katolska kyrkan har uttalat sig. Han menar att homosexualitet är lika allvarlig för mänskligheten som skövlingen av våra regnskogar. Det mörka medeltidstänkandet tycks ännu ha ett starkt fäste i den katolska kyrkans högborg.

Medan vår värld och uppfattningen av vår värld förändras i allt snabbare takt verkar Vatikanen gå åt rakt motsatt håll. Mänsklighetens utmaningar är i bokstavlig mening gränslösa och det är då djupt tragiskt att Vatikanen är så bortom den tid man faktiskt lever i och borde dela med alla oss andra.

Än mer tragiskt är att det vår okunnige och fördomsfulle påve säger är lag för så många människor. På så så sätt ger han en legitimitet är ett fortsatt förtryck av många människor, medan de stora frågorna om människans överlevnad kommer på undantag.

Utan överdrift skulle jag nog vilja säga att flera av dessa religiösa förträdare från såväl kristendom som islam med sin moraliska inskränkthet blir en av de största hoten mot mänskligheten.

Det är tur att tankar, information och ny kunskap kan flöda ganska fritt idag som motvikt till dessa mörkermän i olika religiös förklädnad.

Länken till artikeln:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=867235

Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer:

Ella sa...

Vad man nu än har för åsikter om religionen och dess stora makt över människor och samhällen må jag lämna därhän och önska Dig Ett Gott Nytt Bloggår!

Johan sa...

Tackar detsamma. Trots mörkervindar går vi mot ljusare tider. I ljuset ska tankarna skrivas trots att tonen kan vara mörk ibland.