fredag 20 maj 2016

Resan till Cinque Terre 5 Efter gårdagens lite krävande ingredienser beslöt vi oss att ta det lite lugnare denna sista dag i området. Det viktigaste var ju inte att stapla nya upplevelser på varandra utan att njuta och må bra.

Vi vaknande till ytterligare en ganska varm och vacker dag. Efter en lugn morgon gjorde vi ytterligare en tur i de näraliggande bergen. Det var skönt att slippa alla trappor och istället bitvis gå i prunkande gröna skogar som erbjöd behaglig svalka. En sak som jag förundrades under hela vår vistelse var igenkänningsfaktorn av flera fågelarter som jag trodde enbart var flyttfåglar. Vid sidan av alla skönsjungande koltrastar var det bl a gott om bofink och vår stannfågel framför alla - talgoxen.
 Efter vår fina tur tog vi en dusch. Eftermiddagen ägnades åt att utforska Moneglia lite mer. Naturligtvis blev det en välsmakande lunch och det goda kaffet därtill. Moneglia har en liten inbjudande strand. Den var trots det fina vädret inte alltför frekventerad. Jag provade även Medelhavets vatten. Det var klart "badmöjligt", men säkert alltför kallt för ortsborna.

Just detta att jag och många med mig var turister gick att urskilja på flera sätt. Det tydligaste var just kläderna. Allt medan vi turister gick lätt klädda i våra kortbyxor så var ortsbefolkningen ofta märkligt "påpälsade" med sina jackor.

Finalkvällen var också den varmaste. Vi njöt att Cinque Terrevin på balkongen innan vi åter tog oss till vår restaurangfavorit Tender. Mycket godsaker även denna kväll...och det var inte för inte jag undrade hur jag skulle kunna sluta med pastan efter vår resa...LCHF-are som jag är.


2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Låter härligt.
Angående talgoxen så är den en art som är likadan över hela Europa. Många andra av våra stannfåglar har färg- och mönstervarianter i söder.

Johan sa...

Och jag som trodde att oxen och andra mesar var ett med den nordliga taigan...