onsdag 18 maj 2016

Resan till Cinque Terre 4 Även denna dag var ägnad åt en vandring inne i Cinque Terre. Det kom såväl bildligt och symboliskt bli en dag med höga berg och djupa dalar. Vi vandrade mellan Riomaggiore och Manarola. Det är en förhållandevis ansträngande men kort "trappvandring". En vandring som vi förlängde med en rejäl omväg.

Efter de många trappstegen uppför tillsammans med massor av människor var det underbart härligt med denna avstickare bland vinodlingar och prunkande skogar. Kontrasten var slående - vi var nära nog ensamma på leden och kunde känna lite av den fina stillhet som finns utanför huvudstråken. Vid en längre paus var nöjdhetsfaktorn hög, ja så hög att till och med Johan tog de glömde smörgåsarna med fattning.
Därefter vandrade vi uppför ytterligare ett stycke innan vi hittade vägskiljet mot havet och Maranola. Lite brantare terräng blandades med mjukare passager över vingårdar innan vi nådde trappnedfarten mot Maranola. Åter var det bitvis mycket trångt på leden och jag hann ett antal gånger tänka - hoppas ingen snavar på någon av de alla lösa stenarna och faller över någon av oss.
Helskinnande nådde vi staden Maranola som inte var den lugna ort vi hade hoppats på. När vi kom till stadskärnan blev det snart fullt med folk...och hitta plats på någon restaurang var omöjligt. Till slut hittade vi en liten jazzbar. Ingen vattenhål precis. Stället tog knappt notis av sina gäster och den förtäring vi till slut bjöds på gjorde  såväl en hungrig mage som smaklökar i det närmaste oberörd.

Vi var vid det laget fortfarande lyckligt ovetande att vi hade den mest krävande strapatsen framför oss - tågresan hem till Moneglia. En resa med byten som normalt tog dryga halvtimmen blev denna dag 3,5 timmar lång. Resan kantades av förseningar, oväntade byten och lång väntan på såväl perronger som i tåget. Kaos var närmast förnamnet. Jag var knappast på mitt bästa humör. Tur att Ewa var av en tåligare sort.

De glömda smörgåsarna på hotellrummet blev första hjälpen innan "stammisestaurangen" Tender kunde ge oss en värdig avslutning på dagen.

Inga kommentarer: