onsdag 11 maj 2016

Resan till Cinque Terre 1 Jag och Ewa gillar att vandra. Förra året bar det iväg till Wales vackra kust. I år blev det en vandring av annat slag - världsarvet Cinque Terre. En vandring där vi kombinerade fantastiska naturscenerier med med att del av en kulturhistoria med anor från Romartiden.

Som norrbottning tar det sin tid till resmålet. 14 timmar på flyg och tåg innan man når resmålet som vårt fall var den lilla staden Moneglia.

Jag gillar att åka tåg. Tågresan från miljonstaden Milano och dess hektiska myller av människor och ljud till Moneglias tystnad görs just bäst på tåg. Vi åkte länge genom ett platt landskap som inte så lite påminner om Skåne. När vi närmade oss kusten och storstaden Genua skiftade landskapet snabbt karaktär. Berg och tunnlar blandades av mindre och större pittoreska platser.

Men...som det kommer att visa sig flera gånger under resan...det finns ormar i paradiset...speciellt på tågen. Den information vi fick om tågbyte stämde illa med den information jag kunde hämta på nätet. Det gick naturligtvis att leva med. Jobbigare var då när det byteståg vi hänvisades till gick i fel färdriktning. Just denna stund då vi var trötta och väldigt nära resmålet stod inte en viss konduktör inte så högt i kurs. Vi repade snabbt mod och kom till vårt resmål Moneglia en timme försenat.
Moneglia kom att bli vår fasta punkt under våra vandringsdagar. Det trevliga och ombonade hotellet låg högt, men nära från såväl järnväg och stadskärnan. Då vi visste att veckan skulle ges mycket av havsutsikter struntade vi att vår balkong vätte ut mot järnväg och bergen. Hotellet bjöd allt komfort man kan önska.

Trötta , men fyllda av förväntan tog vi ner oss till den rekommenderade restaurangen Tender. Denna restaurang kom att bli lite av vårt "vattenhål" under de kommande dagarna. God mat och dryck och en varm och hjärtlig servering som var något utöver det vanliga.

Vårt äventyr hade börjat....

4 kommentarer:

Ewa A sa...

Der var så god mat varje gång vi besökte Tender Restaurang och gott vitt vin! Tur att du bara valde öl första dagen!��

Bert Bodin sa...

Måste nog ta tag i planerna för egen del.

Bert Bodin sa...

Måste nog ta tag i planerna för egen del.

Johan sa...

Ewa...din klokskap blev som "balsam" för mitt huvud.
Bert...Det tycker jag du ska göra. Det finns lite att tänka på. Du kanske några ledtrådar i kommande "kapitel".