fredag 13 maj 2016

Resan till Cinque Terre 2 Eftersom jag och Ewa är minst lika mycket livsnjutare som vandrare valde vi att ta det ganska lugnt första dagen efter ankomsten. Moneglia ligger någon mil från Cinque Terre och transporten dit sker per tåg. Just denna dag var vi inte så sugna på tågåkande. Vi valde således att utforska Moneglia och göra i kortare vandring i det nära landskapet.

Moneglia visade sig vara lugnet själv. I liten stad helt i min smak med små charmiga gågator. Jag antar att staden är så där typisk italiensk med hängande tvätt på sina linor lite överallt och alla trevliga småbutiker som sålde frukt, grönsaker och fisk. Just denna småskalighet som sedan länge har försvunnit i Sverige.
 Efter vår vår  rekognoseringsrunda med diverse inköp gjorde vi en liten tur till de intilliggande bergen. Med lite hjälp från hotellpersonalen var det lätt att hitta ledarna. Vi mötte några vandrare, men de var inte många. Den italienska solen flödade och snart var vi rejält svettiga i den branta stigningen. Vi nöjde oss med att vara 300 meter över havet innan vi tog en annan led tillbaka. Utsikten var hänförande och vi anade allt vackert vi hade framför oss de kommande dagarna.

Efter den relativt korta vandringen var duschen välkommen innan vi tog del av något annat typiskt italienskt - de goda smörgåsarna och kaffet. För Ewa oftast espresso, för mig oftast cappuccino.

När sedan kvällen randades försåg vi oss med ett glas vitt på balkongen innan restaurangen Tender fick ett återbesök. Den annars matkritiske Johan var mycket nöjd...

Inga kommentarer: