söndag 17 april 2016

Om resor, shopping och om att tänja gränserna Igår gjorde vi en resa av det ovanligare slaget...en resa till Ikea i Haparanda. Många gånger är det som är vanligt för andra väldigt ovanligt för mig. Jag vet att det finns massor av människor som ser fram emot dessa Ikearesor. I härlig dagsutflykt med shopping i fokus.Tidigare ordnades speciella shoppingbussar till Sundsvall som brukade vara fulla. Idag har vi shoppingtemplet på närmare håll.

Någon shoppingmänniska har jag aldrig varit och kommer aldrig att bli. När jag väl ska göra något inköp ska det helst ske i i centrum med behagligt gångavstånd, då jag dessutom gynnar den lokala handeln. Ikea har i min värld stått för mycket jag tycker illa om...ett stort varuhus som med sitt upplägg lockar till inköp av prylar vi egentligen inte behöver. Naturligtvis smart upplagt...men inget för mig.

Vid tidigare Ikeabesök har jag redan innan varit på mycket dåligt humör. Besöket blev därför ett lidande för både mig och mina medföljare. Vid ett tillfälle ledde besöket till en mycket långvarig förkylning...som jag naturligtvis gav Ikea skulden för.

Åren går och med dem kanske även jag blir lite klokare. När Ewa för en tid sedan föreslog ett Ikeabesök behöll jag lugnet. Jag behövde att par saker till stugan som Ikea kunde matcha till ett bra pris. Sagt och gjort...igår bar det iväg till shoppingtemplet i Haparanda. Vi hade gjort ett klokt upplägg och visste precis vad som skulle handlas. Döm av min förvåning behöll jag även lugnet då Ewa gick utanför uppgjord plan  och tittade på tyger. Nästan lika förvånad blev jag när jag gjorde spontaninköp av både ljus och vinglas. Liten överraskning i den stora världen, men stor för mig. Trots utvikningar från uppgjord plan klockade vi Ikeabesöket på knappa timmen.

Lätt uppfylld och uppluckrad av mina shoppinggränser fick därefter Ewa mig att köpa en vårjacka som jag aldrig hade tittat åt annars. Undrens tid är ännu inte förbi!

Nöjda efter lyckad shopping återstod till slut det bästa...gofika i Torneå.

Jag tror att det kommer att dröja ett bra tag till nästa Ikeabesök....men nu vet jag att det inte behöver vara någon prövning för min mentala hälsa. God planering, gott humör och trevligt sällskap kan göra susen...

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jamen - då har du gjort ditt för två-tre år framåt.

Hoppas bara att du inte köpte Ikeasnuvan Snörvel med dig av misstag.

Johan sa...

Jag tror den hade utgått ur sortimentet...kanske Ikea insett att varor som denna skrämmer bort kunder som mig... Med Ikeas mer utåt sett mer miljövänliga profil vill de kanske ha med naturmuppar som mig...

Ewa A sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ewa A sa...

Du köpte en så snygg jacka. Gott fika på ett välbesökt fik i Torneo. Hjortrontårtan såg så god ut!

Johan sa...

....och jackan verkar vara populär. Idag mötte jag en av mina samarbetspartners på jobbet med en likadan jacka.