söndag 14 juni 2015

Mot Wales 9 - målet Cashwell Bay Utvilade i fina hotellet var det då dags för den sista vandringsdagen, den mot målet i Cashwell Bay. Utvilade kroppar behövdes under denna vackra, men ibland lite slitsamma vandringsdag. Vi hade kommit fram till att leden är välskyltad just kring de orter den passerar. Däremellan fanns det emellanåt en del övrigt att önska. Ibland fick vi chansa, mestadels med lyckat resultat. Andra gånger mötte vi någon flanör längs med vägen som kunde trygga våra steg framåt.
Vandringen var mycket vacker med varierad natur. Det som slet mest var alla dessa sandrika kullar som skulle passeras. Det var mycket upp och ner i lös sand. Det blev ganska många stopp och Ewas goda och näringsrika energi gav nödvändig påfyllning.

 Då vi vi gått den jobbigaste delen av sträckan blev vi hörsammade. Här fanns precis invid leden den lilla affären och fiket "Coffeeshop Three Cliffs". Cappuccinon med varma smörgåsen satt så där allra bäst.
Resterande del av vandringen gick vi ganska nära bebyggda områden. Här ser vi lite mindre av det karga som annars var ganska typiskt för kuststräckan. De vandrare vi mötte är också fler, men det rörde sig hela tiden om det vanliga promenadfolket. Under hela denna vecka mötte vi inte någon med vår storlek på ryggsäckarna.

Ganska trötta når vi målet Cashwell Bay. Det blåste ganska kyligt, men här såg vi faktisk någon som badade och vågade trotsa Atlantens kalla vågor.
Ett kort kaffestopp och därefter hittade vi den lokalbuss som tog oss till Swansea. Efter att ha inkvarterat oss på ett riktigt budgethotell försökte vi hitta en restaurang med rimlig ljusnivå. Lättare sagt en gjort då Swansea mötte Manchester city i engelska ligan denna kväll. Vi hittade till slut en liten italiensk restaurang som gav denna långa dag den fina avslutning den förtjänade...

Inga kommentarer: