tisdag 16 juni 2015

Mot Wales 10 - sista stopp LondonEfter att på morgonen tagit tåget från Swansea tillbringades eftermiddagen och kvällen i London. Vi hade fått tag i ett riktigt prisvärt hotell i närheten av Paddington Station. Här hade vi vi lugna Hyde Park inom när räckhåll. Det var en lämplig utflykt för att inte utsätta själen för alltför mycket storstadspuls.

Här passerade vi klassiska "Speakers corner". Jag kan lova att här var intensiteten påtagligt högre än vad den brukar vara vid torgmöten invid Gula paviljongen i Luleå.
Naturligtvis lät vi oss smaka av en god ale på en klassisk pub innan vi hade fokus på maten. Vi gick lite slumpmässigt in på en gata där det vimlade av libanesiska restauranger med vattenpiparökande män vid entréerna. Visst var maten till belåtenhet...men vi fick också lite av den arabiska kulturens baksida...behandlingen av kvinnorna. Den gav viss bismak...

Kvällen hann bli ganska sen innan det var dags för sista natten på brittisk mark.

Vi lämnade London och Paddington Station en ganska regnig morgon. Vår resa var nu nästan slut. Bara logistik och resa innan vi nådde Luleå på kvällen.
Jag kan bara säga - vilken resa! Skulle aldrig velat ha den ogjord. En del blev inte som planerat. Troligen var det just det som var så mycket av charmen och behållningen. Skulle alla resor och utmaningar följa den uppgjorda mallen...då skulle nog mycket det minnesvärda inte vara så minnesvärt.

Till slut -  kanske det bästa med Walesresan kanske var att slippa alla turister. Så här under lågsäsong lyste de helt med sin frånvaro. Vi kom Wales in på livet...om än så lite...

Inga kommentarer: