onsdag 10 juni 2015

Mot Wales 8 - färder och irrfärder i OxwichVi vaknade till en solig dag och hade bestämt oss för en rundtur. Denna dag kanske var den kontrastrikaste vad gäller naturtyper. Vi vandrade först i ett parti som närmast bestod av djungelliknade skog för att ett stycke senare komma ut i ett landskap som  påminde om svensk lågfjällsterräng. Vi såg även att de sandrika markerna var utsatt för omfattande erosion så leden var omlagd ett stycke.
På tillbakavägen tog vi en annan väg. Än en gång blev vi lurade av skyltar och ledmarkörer. Plötsligt befann vi oss mitt i ett stort område med inägor för får och lamm. Omgivningen varr helt platt så kartan gav inte mycket vägledning. Ett tag tappade vi helt orienteringen innan vi hittade en liten bruksväg mellan inägorna. Vägen tog oss till en större dito och snart var vi i Oxwich igen.

Nu hade vi fått tillgång till fina hotellet med havsutsikt. Fina hotellet hade inget kallvatten i kranarna så den kalla drycken fick hämtas från restaurangen. Vi var i alla fall nöjd med vårt rum med alla kuddar. Att det var fint blev jag dessutom varse när jag höll upp dörren för en annan man...fick belevat svar "thank you verry much, sir".
Humöret var på topp, så på topp att jag min annars vana trogen inte klagade då lammet i restaurangen var synnerligen "welldone" och inte "rare" som jag hade beställt.

Vi fick också en inblick i borgklassens indiskreta charm då en något överförfriskad gentleman klagade på disken av vinglaset. Han synade glasen noga och blev inte tillfreds i första taget.

Nu väntade en skön nattsömn innan det var dags att dra vidare.

2 kommentarer:

Ewa A sa...

Synd att du inte klagade på köttet. Jag hade tur att mitt kött var medium som jag hade beställt. De hade jättegod mat. Skönt med en vandring även om vi fick vandra i flera hagar med massor av får.

Johan sa...

Ewa - jag behöver träning i att tygla mitt koleriska jag. Restaurangbesöket gav bra träning och det goda sällskapet var till god hjälp.