lördag 20 juni 2015

Midsommar på KluntarnaDet är sen midsommardags kväll. Jag kommer åter till staden efter ett fint midsommarfirande med skönheten i centrum på skärgårdsön Kluntarna i Luleå skärgård. Efter en kall och regnig vår och försommar kom då vändningen så här till midsommarhelgen. Solen har flödat  från morgon till kvällen, brisen har varit så där lagomt svalkande och naturen på ön bara exploderar.
Tidigare denna vår och försommar har fågellivet varit oroväckande tyst. Under helgen som varit har jag äntligen både hört och sett alla dessa fågelarter som hör den svenska sommaren till. Roligast var nog den ivrigt spelande enkelbeckansinen som natt som dag gav sin speciella konsert på himlavalvet. Jag hoppas någon hona kommer att hörsamma den spellystne till slut.
Jag läser i dagens DN att vi svenskar har ett särskilt förhållande till naturen som visst är typiskt för oss svenskar. Detta förhållande känner jag en stor tacksamhet inför. Tacksamheten är lika stor på fjällheden som den är bland klippor och åkerbärsblom på Kluntarna i midsommartid...

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Kluntarna är fint. Vi brukar hyra stora stugan av kommunen och har då bra utsikt över "hamnviken". Fint är också bastuläget mot kvällssolen på andra sidan ön. För att inte tala om det gamla fiskeläget, där du förmodligen finns.

Häckar lommen i tjärnen en bit upp i skogen efter stigen?

Johan sa...

Troligen...om det är smålom du avser. Dessa finns det gott om på ön.