onsdag 3 juni 2015

Mot Wales 5 - Wormes Head Dag 2 i Rhossili gjorde vi två vandringar. En av Walesresans absoluta höjdpunkter var kvällsvandringen ut på Wormes Head. Denna landremsa har bara kontakt med fastlandet några timmar per dygn då tidvattnet är lågt. Det är noga skyltat när man kan gå över. För oss innebar en vandring ut på Wormes Head  i tidiga kvällen.

Som människa kände vi oss ganska små när vi banade oss ut på den karga spetsen ut mot havet. Rester av tidvattnet fanns lite överallt och i bland var det halt värre. Det gällde att välja sina steg med stor omsorg.
Ut på mäktiga Wormes Head kom vi, men vi stannade upp innan vi nådde stenbron. Tuff och blockrik terräng gjorde att vi valde det kontemplativa läget istället för att utsätta oss för onödiga risker. Vi var ju ganska ensamma på Wormes Head, så risken var att vi kunde bli kvar där ganska länge om någon kom till skada. Tidvattnet gav ju bara en utmätt tid.
Väl tillbaka på det verkliga fastlandet var vi glada och uppfyllda. Kvällens fiskmåltid på restaurangen tillsammans med den goda alen smakade så där extra gott som det bara kan göra när man har varit med om något mäktigt...

2 kommentarer:

Ewa A sa...

En så häftig upplevelse.

Johan sa...

Visst var det...nu får vi fundera över nya äventyr...