söndag 28 december 2014

Mot årets slut

Snart kan vi lägga ytterligare ett år till minnenas arkiv. Tiden går fort när det är roligt brukar det sägas. Blickar jag bortom min personliga horisont är det lätt att hålla sig för skratt både i det nationella och globala perspektivet. Ett litet leende kan jag i alla falla kosta på mig när regeringen och alliansen har hittat gemensamma spelregler hur Sverige ska styras...det känns riktigt bra.

På det personliga planet har jag haft ett fint år. Bilden ovan är från min balkong en augustikväll som får bli sinnebilden från en varm i och fin sommar tillsammans med den jag älskar.
Vi har numera hela världen som möjliga resmål...men paradisen ligger oftast närmare än vad vi tror. Sommaren som var fick jag flera tillfällen att lära känna ett av Luleå skärgårds paradis - Kluntarna. Blicken ut från den strandnära bastun mot havet tar jag gärna med mig kalla vinterdagar som är och som kommer.
Mitt andra hem - stugan Grova har många pärlor i relativ närhet. Detta år blev lågfjället Akkelis en ny favorit som är värd många återbesök. Den fina vandringen genom gammelskog och en vidsträckt fjällhed kräver en liten ansträngning...men den förförande utsikten är all möda värd.
Lofoten ligger en bit bort, men är i ett globalt perspektiv inom en ganska enkel räckvidd. Vi fick en underbar resa under en sommarvecka ovan polcirkeln och möjlighet att skåda ett levande landskap som ger en vink att det går att leva och verka långt ifrån de stora städerna om bara rätt förutsättningar ges.

Med dessa ord och bilder är det dags att vända blicken framåt mot ett nytt år med många oskrivna ark...

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Kul att läsa om ditt år. Men bilden från Kluntarna är inte från bastun. Med tanke på solens läge är det där fotot taget på något av dina strövtåg mot fiskeläget på sydsidan av ön.
(Du ser ... Här är det källkritik som gäller. Haha.)

Johan sa...

Även källkritik måste granskas ibland...utan tvivel sitter jag på en bastubro...jag har suttit där många gånger i sommar. Det är säkert inte den bastu du tänker på...denna bastu är mycket riktigt på sydsidan av ön och förvaltas gemensamt av stugföreningen.