tisdag 9 december 2014

Hycklaren Bert Karlsson

Om jag av någon outgrundlig anledning skulle vinna en helkväll tillsammans med Bert Karlsson så skulle jag resolut och utan någon som helst reservation tacka nej.

Bert Karlsson är definitivt en person som väcker känslor och de oreserverat negativa hos mig. Att Bert Karlsson väcker känslor är säkert fullständigt medveten om...men det tror jag han skiter fullständigt i så länge han kan tjäna pengar.

Att tjäna pengar är Bert Karlsson duktig på. Vid sidan av Ingvar Kamprad är han troligen en av de framgångsrikaste kapitalisterna i Sverige.

Det är väl inte fult att tjäna pengar säger någon...nej, men det är sättet det sker på. Rå kapitalism som saknar moral, god etik och samvete kan omöjligt vinna något gillande.

Den som kan sin politiska historia vet att Bert Karlsson vara en av Ny demokratis ledargestalter. Ny demokrati hade tydliga drag av dagens Sverigedemokrater. Ny demokrati blev tack och lov en dagslända i svensk politik.

Sedan en tid har Bert Karlsson blivit en av flyktingpolitikens huvudpersoner...men inte att förfasa sig över den....tvärt om ...här finnas stora pengar att tjäna på flyktingmottagandet. Den norrbottniska glesbygden har på senare tid  fått känna av Bert Karlssons framfart då han hyrt eller köpt upp anläggningar för att sälja flyktingplatser till staten. I nästan folktomma Porjus finns hundratals flyktingar, hotell Tornedalia i Övertorneå blir ett flyktingboende och spaanläggningen Cape East ska snart ge plats för 600 flyktingar i Haparanda.

Bert Karlsson har naturligtvis inga skrupler. Går de att göra stora pengar på flyktingar är det bara att hänga på. Jag blir bekymrad...inte i första hand för att det luktar pengar och dubbelmoral av Bert Karlsson utan de stora påfrestningar redan hårt ansatta bygder ställs inför. Ett mottagande ska vara värdigt och ske i nära samförstånd med närsamhället.

Som svar på det skulle nog Bert Karlssons svar vara - Buisness as usual!

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bert Bodin sa...

Exakt vad jag tycker också. Skrev om det för en tid sedan. Nog för att det säkert blir ett bra alternativ för flyktingarna, men jag anser att Migrationsverket ska bekosta det själva och inte via bulvan som säkert tjänar en slant och har den grundmurade inställningen som han gav uttryck för under sin så kallade politiska karriär.

Johan sa...

Så sant...och tyvärr har kapitalets smutsiga byk varken moral eller samvete...