söndag 5 januari 2014

Livets fart och långsamhet

Det är Trettonhelg. Det är midvinter utan att vara vinter. Men - mörkt och ett mörker som förstärks av grådiset. Just nu känns det nästan som tillvaron har gjort tillfälligt avbrott i väntan på en ny riktning. Men - pass upp, det har vänt och solen och ljuset är på väg tillbaka.

Denna känsla av avbrott och avstannade är åtminstone något  jag behöver. I denna tillvarons obevekliga rörelse är det på sin plats för inbromsningen, stillheten och eftertänksamheten.

För en tid sedan pratade jag med en god vän. Vi konstaterade både att denna höst hade gått osedvanligt fort. Tiden - denna mänskliga konstruktion rör sig alltid i samma takt, men vi uppfattar dess rörelse olika beroende av viken situation var vi är i livet. Vännen och jag konstaterade att livet brukar gå fort när man har roligt och när det händer mycket. Livsbejakande javisst, men den upplevda rörelsen framåt för även oss för oss även obevekligt närmare döden. En livets paradox således.

Det är ett äventyr att leva och få vara medskapare i allt som sker. Nu är det bara att se fram emot ett fortsatt liv  i olika tempo. Bladen är oskrivna och äventyret fortsätter...


Inga kommentarer: