tisdag 29 december 2009

I slutet av året


Vår julgran år 2009. Storleken saknar betydelse, det är tanken som räknas

Ett år har snart nått sitt slut. Ett händelserikt år och ett år med många ansikten. Det finns mycket att minnas och att förfäras över. Klimatmötesfiaskot i Köpenhamn och alla nya och gamla förtryck i världen som blottläggs allt tydligare med lättillgänglig information. Men jag vill också minnas Barack Obama som efter ett år som president fortfarande är populär i hemlandet till skillnad från många av hans föregångare. Jag vet att vi har ställt höga förväntningar på honom, men förändring är svår konst och han står trots allt för en hoppats låga när många andra mörka moln sprider sig.

För min egen del har året inneburit stora förändringar och fler står på tur. Året har varit flyttandets år. I våras flyttade vi från villan på Bergnäset till hyreslägenheten på Kajgatan. Under hösten har min fru Lotta flyttat sin ateljé till källarplanet i hyresfastigheten. Ytterligare en flytt står på tur. Efter alla helger ska jag börja arbeta i Umeå. Vill jag behålla mitt arbete är det bara att flytta med till Norrlands huvudstad. Det kommer att innebära stora förändringar. Jag kommer att bli en av många veckopendlare. Jag ser fram emot stora nya utmaningar, men även en slitsam tid.

Vad detta kommer att innebära för Nordlig utpost är för tidigt att säga. Jag kommer delvis få en något sydligare horisont att spegla mina tankar emot och bara framtiden har svaret. Livet är rörelse, både inre och yttre. Innan den nya rörelsen tar vid ska jag och Lotta ladda våra batterier på en betydligt sydligare horisont – Madeira. Det ska bli spännande.

Gott nytt år!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

Sven sa...

Gott Nytt År Johan. Vi får hoppas att nästa år ändå blir ett positivt år, trots de utmaningar du står inför. Det blir ju lite tråkigt för Björn och mig, när du kommer att befinns dig på "avstånd". Men, vi får anpassa oss och göra det bästa av situationen; herrsittning i februari, Ryssbält i april...traditionerna bibehålls!

Ina sa...

Lycka till och Gott Nytt År!
Trevlig resa....

Johan sa...

Sven: Så länge vi har fasta hållpunkter i livet (goda traditioner) håller vi god vänskap levande.
Ina: Gott nytt år själv. Livet är en resa. Det gäller att göra det bästa av utmaningarna!

Ella sa...

ETT GOTT NYTT ÅR och lycka till med allt som det nya året innebär för Dig!

thord.wiman sa...

Tack för många kringresta, gränsöverskridande men även centrerade tankar under året johan!

Njut av Madeira, kontrasten...

Gott Nytt År!

Johan sa...

Med rörelse och förändring hoppas jag på ny lust för skrivandet. Madeira blir en bra start för att ladda batterierna