fredag 8 januari 2010

Madeira och Luleå gör skillnad....närmare 55 grader celcius bestämt. Har just återvänt från det relativt varma Madeira till frysboxen i Luleå. Att färdas 500 mil en dag känns, även om det går fort och högt uppe i luften. Att så snabbt skifta miljö känns. Ikväll är vi fyllda till bredden av nya intryck, trötta och lätt förvirrade för att snabbt anpassa sig till det norrbottniska vinterlandskapet.

Alla intryck måste få smälta och hitta lämplig form i minnenas arkiv. Resan har inneburit både toppar och floppar. Besöket i nunnornas dal räknas till det förra medan den rekommenderade fiskrestuarangen var en bokstavlig djupdykning. Det är nog så det ska vara när man kommer till en ny plats utan givna referenspunkter.

Resväskan hinner inte mer än packas upp innan den ska packas igen då en ny reserutin tar vid. På söndag börjar veckopendlandet till Umeå och möte med min nya arbetsplats.

När den mesta förvirringen har lagt sig och jag har funnit mig tillrätta hoppas jag den Nordliga utposten kommer fortsätta att tänka till i smått och stort.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Thord sa...

Hej: Otroligt häftigt foto som sätter in människan i rätt perspektiv.
Det är de stora linjerna och konturerna här.
Intressant löpande spricka efter hela bergssidan.
Vad är det?

Välkommen hem.
Kreativiteten kommer nog efter.

God lycka på nya jobbet!

En hälsning från thord wiman

Johan sa...

Sprickan du ser är i själva verket en väg, den s k "åsnevägen". Det var den enda farbara vägen mot norr innan den tunnel som går genom berget invigdes för några år sedan. Vägen var ofta utsatt för ras och om du ser noga har ett större ras skett efter det den stängdes.