tisdag 19 maj 2009

Ett designat husVi står i begrepp att sälja vårt hus och har haft besök av en mäklare. Vi har ett fräscht och funktionellt hus och en bra planlösning. Vår mäklare sa att ni har ett trevligt hus i ett attraktivt område, men att vi ska räkna med ett en potentiell köpare kommer att vilja göra om en hel del, framförallt riva ut vårt uppfräschade kök och göra ett nytt badrum.

Jag har genom åren förundrats över olika villor som har köpts på vårt område som strax därefter mer eller mindre har gjorts om från grunden. Jag har också haft en stilla undran var människor får alla sina pengar ifrån.

Besöket av mäklaren ger åtminstone klarhet på en punkt. Köparna som företrädesvis är relativt unga människor vill ha väldesignade hus att visa upp. Alla hemmahosreportage verkar ha gett önskad effekt, men var alla dessa människor får sina pengar ifrån är fortfarande ett olöst mysterium.

Jag blir ganska beklämd över tillståndet på detta område i vår tid. Jag sörjer inte de fina köksbänkar som snart kanske ska rivas ut för att ge plats åt värsta köksinredningen av senaste modell. Däremot sörjer jag den skrytmässiga materialism som verkar vara så viktigt för många företrädesvis yngre människor.

Ytan och fasaden verkar vara sådant som det är viktigt att lägga krutet på. Även den vackraste fasad rämnar förr eller senare. Jag undrar vad som finns kvar då?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Knapsu sa...

När fasaden rämnar finns bara skulderna kvar!

Har också lagt märke till detta. Allt skall rivas ut och ersättas med nytt innan det duger, oavsett hur snyggt och fräscht det är.
Har själv bekanta som helrenoverat köket två gånger innan jag hann göra det första gången. och då hade de ett 20 år yngre kök redan från början!

Johan sa...

...och vi som har mycket i orginal från 1963. Vem uppskattar lite modern boendehistoria idag?