onsdag 30 september 2015

Bästa årstiden.......är den tidiga hösten. Det är nog många som tycker annorlunda, men jag hävdar att tiden från slutet av augusti och september bjuder på en skönhet och vilsamhet i förening som är svåröverträffad.

Sommaren är däremot en upphausad årstid där många gånger besvikelsen breder ut sig när den förväntade värmen och solen uteblir....eller uteblir när just du är ledig.

Nej, tack vet jag den tidiga hösten. Den kan bara inte bli dålig då den inte har några fagra myter att leva upp till. Dessutom är detta årstiden då naturen erbjuder sitt färgrika klimax oftast kantad med soliga dagar med hög och klar luft.
Helgen som var blev det ett höstbesök i min stuga Grova lappmarken. Det var ett typiskt varierat höstväder med regn, sol, vind och vindstillhet. I frånvaron av insektssurret är naturen tystare än vanligt....samtidigt blir du mer varse på det som pågår...ripors uppflog, lavskrikornas sällskap och skrakarna som börjar samlas på Välmba.

Fick jag välja så skulle jag alltid vara ledig under september och blicka ut över solglittret som aldrig blir så vackert som just i september då solen står lägre.
Förhoppningsvis blir även jag en frisk pensionär en dag. Vill någon söka mig förstår ni säkert var det är lättast att finna mig under den bästa av årstider....

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag håller med dig. Men jag har en förmåga att tycka om alla årstider. Sommaren med sitt ljus. Vintern med sitt mörker och sitt ljus. Våren, i den mån vi har någon, med sina förväntningar. Och hösten med färgerna.

Johan sa...

Jo...alla årstider har sin charm (även november). Det sköna med hösten är att den är ganska förväntansfri...

Ewa A sa...

Jag håller med dig Johan. Jag har alltid gillat hösten. I Borås var det 16 gr och härligt höstväder. Det finns fortfarande gröna björkar här i Luleå.

Johan sa...

Det finns fler varma förespråkare för september...låter bra att höra!