lördag 14 december 2013

Mörkertid i annat ljus

Det är roligt med bilder. Ibland blir det inte som man har tänkt sig och just därför roligare. Bilden ovan är tagen från kojan Stallet invid Kvavaträskberget för en tid sedan. Tanken var att att få en bild av kojans interiör och samtidigt en vy från landskapet utanför. Nu är vi inne i den mörka årstiden med ett sparsmakat ljus. Med andra ord - antingen blir bilden med mobilkamerans begränsade optik alldeles mörk eller alldeles för ljus. I det här fallet valde kameran ljuset.

Själv tycker jag att den lite overkliga bilden blev spännande. För mig går tankarna till de fasta utställningar länsmuseet i Gävle hade när jag var barn. Jag minns många besök i den del som försökte återskapa de hem som var typiska för 1700- och 1800-talen. Det artificiella ljus som fanns skapades av ljusrör från små fönster. Den öppna dörren i kojan ger samma ljuskänsla.

Verkligheten kan bli sedd i olika ljus. Då Kojan är lite av en museal plats blir mina uppflammande minnen ganska naturliga. I den mörka tid som är nu går det att söka ljuset på olika sätt...

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett rent konstverk!

/Solveig