tisdag 15 februari 2011

Saffran

Saffran är produkten som nära nog förgyller var mans hem. Denna lilla svindyra och till och till omfånget lilla produkt sprider emellanåt en väldoft. Speciellt vid juletid, men även i övrig matlagning. Hemma hos oss använder saffran ganska ofta och lika ofta brukar det strula till sig vid inköpen av produkten.

Som alla känner till så inhandlas saffran vid kassan när man betalar sina varor. Just detta ställer till problemet. Jag skriver ordet saffran i inköpslistan med STORA bokstäver, men det spelar ingen roll. Jag säger till mig själv när varorna ska lastas upp på bandat, glöm nu inte saffran, men det spelar inte heller någon roll. I princip varenda gång glömmer jag att säga det förlösande till kassörskan – ett paket saffran, tack.

Ibland kommer jag tursamt ihåg att jag har glömt inköpet på vägen hem och kan vända om eller gå in på någon annan butik på vägen hem. Men, lika ofta faller inköpet av de små magiska väldoftande kornen i total glömska ända till maten är på väg att färdigställas. Det brukar inte ge några pluspoäng och är mindre roligt, speciellt om bilen är iskall och det är -25 c ute.

Jag kan förstå att butikerna har denna ordning p.g.a. stöldrisken, men för mig med opålitliga minnesfunktioner ställer det till det. Är det någon som känner igen sig?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

7 kommentarer:

Spessartin sa...

Tack för en mycket bra blogg, jag har följt den ett tag utan att tillkännage mig kan erkännas.

Jag känner igen mig i det här mycket väl, att man glömmer saffran. Har du läst seriestripen av Jan Berglin där han reflekterar över just detta? Den är så otroligt träffande!

Johan sa...

Tack för dina trevliga kommentar och tips från köldriket i norr.

Frederick sa...

OM jag känner igen mig! Det händer mig nio av tio gånger, trots att jag precis som du föresatt mig att nu SKA jag komma ihåg att köpa saffran.

Tack för en fin blogg!

Johan sa...

Frederick - Köp en 10-pack saffran nästa gång, då dröjer det ett tag innan glömskan regerar igen.

Per sa...

Än en gång en sanning mitt i prick, som vanligt träffsäkert av nordlig utpost.

konsulent sa...

Per - små sanningar om saffran levereras här, större sanningar levererade Bodil Malmsten om den självvalda döden i Skavlan denna kväll. Se den om du inte redan gjort det.

Per sa...

Bodil Malmsten är kung eller kanske Queen rättare sagt