söndag 27 mars 2016

27 mars 2016 - utdrag ur dagboken Det är påsktid. Vi människor i den lyckliga delen av världen firar med nära och kära med en varierande mängd av överflöd. Jag och Ewa tillbringar påsken i min stuga Grova i hjärtat av lappmarken. Vädret varierar - sol, moln, stillhet och blåst. Årstidstypiskt väder när våren börjar knacka på, men ännu inte är redo att inta de nordliga vidderna.

Jag inser dagar som dessa att jag på många sätt är en lycklig människa. Jag har tillgång till en älskad plats tillsammans med den jag älskar. Vi mår väl omgivningarnas lugn med skidturer och små vandringar. Vi eldar, äter och dricker synnerligen gott. Även bastun, som är en nära nog helgad plats, används flitigt. Kraven på oss själva når ett härligt minimum.

Kommer att tänka på gott och ont. Vi pratar en del om det. Tänker att mycket av både de lilla och stora världens ondska får näring av bristen och orättvisorna. Att vara egoistisk, girig och hatisk för oss flertal i vår del av världen blir på många sätt en omöjlighet. Vi som har så mycket bra omkring oss ska göra och tänka gott. I vårt överflöd och trygga situation finns utrymmet att vara öppen, generös och nyfiken inför det som kommer i vår väg.

Lite så går mina tankar denna påskdag när jag blickar ut över stugans takdropp. Snart blir det bastu, därefter grill. Lycka!

2 kommentarer:

Ina sa...

Hälsningar från "andra sidan" .... sjön

Johan sa...

Tackar...fylld med mycket energi efter härliga dagar.