söndag 31 maj 2015

Mot Wales 3 - tillbaka i Swansea



 Då var vi tillbaka på utgångspunkten. Efter en lång nattsömn då vi lade lagt den värsta frustrationen bakom oss var det dags för nyorientering. Vår plan var att prata med turistbyrån  för att hitta alternativa möjligheter. Det som var klart sedan tidigare var att vi skulle övernatta två nätter i Rhossili, som skulle vara en av de vackraste platserna under vår tur. Det var söndag och naturligtvis var turistbyrån stängd. Vana vid motgångar lät vi oss inte nedslås utan bokade ytterligare en natt på det trevliga och gästfria hotellet Premier Inn.




















Söndagen vigde vi istället åt Swansea och stadsvandring. Swansea är en ganska brokig stad men flera ansikten. Kanske den är en typisk medelstor stad i Storbrittanien. Delar av rikedomen flöt i båthamnen. Annars låg lite fattigare och rika kvarter nära varandra. Det verkar vara typiskt för landet. Samma fenomen såg vi även i London, men där i mycket större skala. Jag tycker  de lite mer slitna kvarteren hade mer av originalitet i sig. Här kändes allt mer äkta och okamouflerat - på gott och ont.

Det vi inte heller kunde undvika att se var fettman...Jag tror aldrig jag har sett så många feta människor som i Swansea. Mindre roligt naturligtvis...i synnerhet då de flesta var yngre. Mer roligt var dessa äldre män med käpp...det ser allt mer sällan i Sverige.




















Kvällen avslutades på en större pub där vi nästan var enda gästerna. Så väl mat som öl var till belåtenhet...så nu var vi taggade för nyorientering.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Det förvånar mig att du rapporterar så få turister. Jag var ju i Skottland någon vecka före din resa och där var det full fart på pubar, hotell och restauranger.

Konstigt!

Johan sa...

Rätt iakttagelse...det slog oss under veckan. Under veckan träffade vi få människor med ryggsäck. Det få vi mötte gjorde kortare dagsturer med eller utan hund. I Swansea var det livat värre med hög fyllefaktor på krogarna på lördagskvällen...men det var mest lokalbefolkning. Wales - ett bortglömt hörn?