onsdag 27 augusti 2014

Nordlig resa 2
Dag 2 fortsätter vår resa västerut och vi passerar snart gränsen mot Norge och vägen vi nu ska följa heter "Kung Olavs väg". Vägen som ska föra oss ända till Lofotens sydspets. Först ska vi ytterligare något norrut. Vi når snart det norska fjordlandskapet och dagens slutstation Kvittnes camping.

Vi ger tydligen intryck på den unge stugvärden då vi berättar att vi ska på tur (vandring) och han belönar oss med en stuga med campinens bästa utsikt.
Vår tur blir ganska kort. Det norska fjällandskapet pulserar av hetta och glädjen blir desto större av att få bada i Norska havet. Jag navigerar mig dessutom framgångsrikt bland maneterna och blir inte bränd.

Aldrig har chorizokorv med pestopasta tillsammans med vitt vin smakat så gott som efter denna dag. Norska havets bris är ljum och leende och natten känns nästan lika ljus som dagen. Trutar och strandskator håller oss sällskap.
Det enda vi saknar är en knivvässare. Norge verkar vara de ovässade knivarnas land...


2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag har flera gånger fascinerats av Lofoten, och övärlden både norr och söder om den. Senja är fantastiskt, liksom både Vaeröy och Röst.

Vi hade för två år sedan en helt gudomlig Midsommarresa i samma väder, som du nu beskriver.

Johan sa...

Senja känner jag inte till, men Vaeröy och Röst fick ett besök då jag var som mest på hugget som fågelskådare i mitten av 80-talet.