onsdag 27 mars 2013

När det händer - premiärgrillen

Nog är det något speciellt när grillen plockas fram första gången för året. Kvinnan har på senare år gjort en storartad entré  på många klassiska manliga områden. Ute i det fria tänker jag närmast på jakten och fisket. Vad gäller det senare är det visst snart fler kvinnor än män som fiskar.

Grillandet däremot verkar fortfarande vara mest en manlig borg. Säkert ingen ointaglig fästning, men av någon anledning verkar de flesta kvinnor vara ganska obrydda för grillvärlden.

För mig som man förenar grillandet åtminstone tre lustfyllda intressen, mat, njutning och naturupplevelser. Doften av den mat som grillas ( som inte nödvändighetsvis behöver vara en köttbit) skapar en förväntan som med fördel avnjuts med den klassiska whiskyn eller grillölen till. Detta i nära kontakt med den omgivande naturen ger en blandning av vila och lågmäld eufori.

Ett plocka fram grillen för första gången efter en lång vinter är naturligtvis något alldeles extra med den där lilla extra ansträngningen som krävs när grillen ska baxas över snödrivorna. Sedan står grillen där i solen och bra väntar kvällens skymning och grillseans.

Vissa av oss män behöver inte mycket för att åtminstone för en stund känna oss lyckliga, en enkel grill räcker...

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: