onsdag 21 november 2012

Om en kampanj...

Norrbottens Kuriren har i dagarna dragit igång kampanjen " Ett Norrbotten för alla". En vällovlig ansats i efterdyningarna av Sverigedemokraternas klavertramp. I gårdagens tidning efterfrågades 50 norrbottningar om deras inställning till kampanjen. Alla utom en var positiva. Hade jag fått en mikrofon och en kamera framför mig hade jag också givit ett oreflekterat positivt svar, vem vågar något annat?

Jo, en vågade, Hans Gunnarsson, en Bodensare känd från TV som tycker att kampanjen är styrd och ensidig. Idag känner sig Gunnarsson utpekad och går i svaromål.

Jag har ingen aning vad Gunnarsson tycker om invandrare och invandring, men jag tycker att han sätter fingret på något viktigt när han menar att kampanjen i själva verket kan gynna Sverigdemokraterna.

Bygger vi kampanjer där alla fördomar och vardagsrasism förtigs och göms undan är vi farligt ute. Jag menar att vi trots allt fortfarande lever i ett land som är ovanligt tolerant mot det nya och för oss främmande, men frågan är för hur länge? Det en integrerande kampanj egentligen borde handla om är hur vi återupprättar ett jämlikare samhälle där alla får plats, såväl svenskar som invandrare. Vi lever i en tid där orättvisorna inom vårt land blir allt större. I en sådan situation göds främlingsfientlighet och rasism. Det kan ingen kampanj i världen ändra på.

Det största hotet är inte några tokiga Sverigedemokrater med järnrör, utan en orättfärdig politik som ställer allt fler utanför....

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Sven sa...

Håller helt med dig Johan! Han som gav ett eget svar, Stefan Gunnarsson, han kanske skulle vara den ende modig nog att ställa upp när någon blev mobbad eller utsatt för rasism! Det är inte ögontjänare som gör det.

Johan sa...

Det är bekymmersamt, tycker jag. Vi lever i en förenklande tid. De som inte håller med är emot,när det som du säger i själva verket kan vara motsatsen, om vi skrapar lite på ytan.