onsdag 31 mars 2010

Någonstans i Sverige 2


Hotell Kramm

Jag sitter på bussen på väg till Kramfors. Jag är förutom chauffören länge helt ensam i bussen. Chauffören oroar sig för ett dieselläckage. Det är mörkt och kallt ute och jag kan bara hoppas att bussen rullar hela vägen. I Lunde stiger en ung flicka på. Hon gnolar halvhögt på en sång och sprider lite värme. Busschauffören som är av det kundorienterade slaget kör mig nästan fram till hotellet trots avsaknaden av hållplats. Den lilla staden ligger inbäddad i sin tystnad och inte en människa syns till. Jag får vänta en väl tilltagen stund innan receptionspersonalen visar sig och jag får mitt rum. Tar mig sedan ner till hotellets restaurang och bar. Där finns alla människorna av mestadels ung årgång. Ett vimmel av röster av utländskt ursprung fyller restaurangen. Det pågår tydligen en ungdomsturnering i tennis i Kramfors. Så här på kvällen summeras intrycken över hamburgare med pommes och en cola. En äldre man äter skyndsamt sin á la carte med dryck och avlägsnar sig.

Natten sänker sig någonstans i Sverige. Platsen heter Kramfors.


Kramfors centrum vid lunchtid

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Ella sa...

Vi få hoppas att Du slipper sitta ensam i bussar på ensliga vägar under Påskhelgen,utan få möjlighet få lyssna till vårfåglarnas konsert!
GLAD PÅSK!

Johan sa...

Härliga påskdagar har vi fått. Här vid kusten har det visst mest bara varit grått och blött. Kasker- rätt ställe som oftast.