onsdag 17 mars 2010

En oväntad händelse

Oväntade händelser räknar man aldrig att de ska inträffa, just därför att de är så oväntade och helt oförutsägbara. För någon dag sedan var jag med en just sådan händelse. På min arbetsplats där fortfarande mycket är rörigt och inte har funnit sina former satt jag och en kollega och planerade vårt arbete. Helt plötsligt rasade delar av innertaket på mitt tjänsterum ner hårfint nära kollegan. Vi tittade båda förvånade på varandra och hade svårt att tro på det vi hade sett. I en som vi trodde helt trygg kontorsmiljö kunde en arbetsplatsolycka inträffat om någon av oss fått gipsblocken över sig.

Hur kunde då detta ske undrar en vän av ordning. Kanske det inte är så konstigt. Vi lever i en tid där det allt som oftast talas om att arbetet ska genomsyras av god kvalitet, samtidigt som både varor och tjänster (och byggen) många gånger är av allt annat än god kvalitet.

Jag använder aldrig cykelhjälm, men det kanske är läge att köpa en hjälm innan jag kommer tillbaka till arbetsplatsen på måndag.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

4 kommentarer:

Ina sa...

Fick Ni någon.... Gevalia ?
Hälsningar

Johan sa...

Nej, men plattorna kom snabbt på plats efter det jag ringt byggherren

Tuvstarr sa...

Vilken lycka ni har haft. Hoppas det finns inte ännu mer fel i byggnaden.
Ha en bra (och olycksfri) vecka.

konsulent sa...

Jag är fullkomligt lugn. Nu är den oväntade händelsen inte längre oväntad, så jag är på min vakt utifall....