tisdag 24 november 2009

Mörk november

Ute fortsätter regnet att strila ner. Det är mörkt, råkallt och alltigenom blött. Så här har det sett ut i Luleå ett antal år och så lär det förbli.

Jag har just läst en kort artikel i DN om nya alarmerande mätningar om koldixidhalten i atmosfären. Forskarna konstaterar att resultaten indikerar på det värsta klimatscenariot, d v s en globlal uppvärmning av vår jord på 6 grader under de närmaste 100 åren. En global katastrof för nänniskor och och hela vår värld rycker allt närmare. Kanske det redan nu finns unga människor som kommer att få vara med om att stora delar av vår planet blir en plats som det inte går att leva på.

Detta sägs under den mörkaste av tider på året. När våra tankar så väl behöver ljus och glädje så påminns vi om de mörka moln som tornar upp på himlen.

Klimatspiralen eskalerar och världens ledare tycks intet förmå. Det är en mörk och blöt november....

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Ella sa...

Det är en tidsfråga innan Världen måste göra sig beredd att mottaga klimatflyktingar från Bangladesh,där redan vattnet stiger över vissa landområden.Det tragiska är att det är dessa fattiga människor som drabbas hårdast,fast de själva inte står för koldioxidutsläppen av nämnvärd betydelse.

Johan sa...

Visst är det så. Långt innan de klimatologiska konsekvenserna blir allt för stora för oss i västerlandet lär vi få flyktingströmmar av aldrig tidigare skådat slag. Krig och konflikter kan bli en annan konsekvens när de allt knappare resurser ska fördelas i ökenspridningens spår och p g a allt högre havsnivåer.