söndag 13 augusti 2017

På vandring i Vindelfjällens naturreservat - dag 3 Efter en inte helt optimal natt var det skönt att vandra vidare i morgonens solsken. Färd upp till kalfjället igen i en inte allt för brant stigning. Snart åkte vandringsskjortan av. Tredje dagens vandring kom att bli ganska varm.
I bilden ovan ser du med ett tränat öga en liten kabbeleka strax nedan en snöfläck. Fjällvärlden är synnerligen kontrastrik. På ett relativt litet område kan det vara tidig vår och sensommar samtidigt. Allt beroende av skugga, vind och hur vinterns snö har packat sig. Bara en liten bit från den trotsiga kabbelekan är floran mycket ymnig i de närande vattendragen. Fjällflora är av en särskild sort och jag kan förvånas över dess rikedom högt uppe på kalfjället.

Efter en fin kalfjällsvandring nådde vi åter björkskogen och såg dagens mål - Tärnasjön. En vänlig och vacker vandring genom den glesa skogen tog oss till Tärnasjöstugan. Här blev jag till en början på bästa humör då vi anvisas ett eget krypin i "hundkojan". Hundkojan var inte av sedvanlig sort utan vindsvåningen i ett hus vid sidan av huvudbyggnaden. Att få rå oss själva kändes toppen efter föregående natts trängsel.
Nere vid sjön fanns bastun och bryggan. Bastuvärmen var av hetare slag så badet i det iskalla vattnet kändes härligt välgörande. Kvällen vid bryggan var av bästa slag och när det hela fullbordades av en riktigt god kycklinggryta var det nästan optimalt om det inte hade varit för pensionärsgruppen som anlänt och fått rummet under oss.

Det sägs av vissa att dagens 70-åringar blir som tonåringar på nytt. Allt ska göras och upplevas. Inget fel i det...men baksidan av att vara "tonåring" kan vara brist på hänsyn. Kvällen blev inte det lugn vi sökte. Vinet och madolinen kom fram och under ett par timmars tid fick vi lyssna på olika slagdängor med spruckna sångröster i det lyhörda huset.

Klockan 22 ska det vara tyst i fjällstationerna. Strax efter denna tidpunkt gick Ewa ner för att dämpa de gladlynta. Det gav god effekt. Natten blev tyst och snarkfri på vårt sovloft.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Hehe. Busiga pensionärer. Kom ihåg detta när du själv når dit.

Johan sa...

Lägger det på minnet...jag lovar att hålla stilen när det är dags, d v s hålla ordning på mig själv!