onsdag 19 augusti 2015

Sommaren är kort...


Ingen badtemperatur...men är man ung så spelar det ingen roll

 ...och det mesta regnar bort. Strofen är en gång uttalad från den folkkäre musiken och låtskrivaren Tomas Ledin. Strofen kunde knappast vara mer illustrativ för den sommaren som varit och som är. Den sommar som varit kopplar nog de flesta till en hel del fukt och blygsamma temperaturer. Och när nu allas semester är slut kommer den...det där maffiga högtrycket många ville ha för några veckor sedan.

Människan kan ju numera påverka mycket och även klimatet...men låg- och högtryck kan vi ännu inte styra...så när Sydeuropa  plågats av en till synes evig värmebölja så har vi fått hålla oss till godo med klassiska sommarlågtryck med ett mycket nyckfullt väder.
En sommar som denna har det varit viktigare än vanligt att ta vara på de fina dagarna. Lever man som jag mycket stugliv är det lätt att fånga de tillfällen som dyker upp. Trevliga toppbestigningar har det blivit mellan de många skurarna.
Eller så kan man som restaurangen  Kraja i Arjeplog ge en liten illusion om att vi är på en varmare plats...ett par palmer invid entrén kan ju alltid vara något. Snöfläckarna på lågfjället Akkelis i bakgrunden ljuger dock inte...

Om ett par veckor kommer hösten. Den tidiga hösten kan vara den bästa tiden på året. Så det finns plats för många leenden...åtminstone från min sida...

3 kommentarer:

Ewa A sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ewa A sa...

Tänk så bra att bara njuta och ta vara på dagarna. Efter en regnig sommar så det vara så fina dagar i augusti. Så härligt det var att vandra på myrarna och plocka så fina hjortron. Nu hoppas jag att det blir en fin höst. För mig blir att plocka bär.

Johan sa...

Andra halvan av augusti och september rankar jag som den bästa tiden på året...och det har ju börjat väldigt bra!