söndag 22 februari 2015

Den lilla stora staden i norr

Fredagskväll och en avslutad arbetsvecka brukar för många vara liktydigt med After work. Så har det varit ganska många år nu och företeelsen tycks fortfarande växa. Från att ha varit en i det närmaste gratis taccobuffé  med lika billig öl, är det idag inte lika billiga, men ofta dignande bufféer med öl eller vin till.

Luleå är en ganska liten stad så möjligheten att träffa människor jag känner eller åtminstone ansikten jag känner igen i vimlet är stor. Det är hemtamt och tryggt, men bjuder sällan på några överraskningar.

Senaste After worken inleddes med mina vänner på Friends, en av Luleås stamställen. Ett säkert kort både vad gäller mat, dryck lokalt vimmel.

Lilla Luleå har sedan något år trots allt fått en mer internationell mötesplats. Ett stenkast från Friends har hotell Clarion slagit upp sina portar. Här har vi Skybaren högst upp med panoramautsikten över staden, men har har vi också hotellets lounge  i entréplan.

Det här är platsen om man vill möta något nytt. Här återfinns alltifrån nyrikeryssar som dricker champagne till den bortkomne mannen från någon by med hängbrallor. Det här är en bra plats att avnjuta kvällens sista öl på i en fåtölj och med ögon och öron se och höra alla olika existenser från när och fjärran.

Kul att bo i en liten stad i norr där jag kan vara provinsiell och internationell på samma gång...

Inga kommentarer: