tisdag 2 september 2014

Nordlig resa 4
Resan från Svolver går vidare söderöver.Vi gör ett fikastopp längs efter vägen. Vi konstaterar att stödet till vuxna begåvningshandikappade tycks fungera även i denna trakt. Vid sidan av oss är de med personal kafeterians enda gäster. Mest minnesvärt är gammal man som hade tagit som sin uppgift att flytta på stolar och bord. Om han tillhör gästerna eller ställets ordningsman förtäljer inte historien.

Annars är det här dagen som håller på att sluta med ett antiklimax...men som vänds till succé. Planeringen är att vi skulle övernatta två nätter i Stamsund för att göra en dagsvandring. Allt var bokat och klart...trodde vi. Väl framme i Stamsund och vandrarhemmet mötes vi av en avmätt äldre man med en fimp i munnen. Han har inte hört talas om någon bokning och är inte uppgraderad med internet. Intresset att bistå oss är på lägstanivå och istället för att mitt  kända koleriska sinnelag tar kommandot väljer vi en snar reträtt.

Lofoten, vackert väder och högsäsong...det är inte för inte jag funderar över om att det skulle bli till att sova under bar himmel kommande natt.
På vinst och förlust fortsätter vi längs med kusten. Mellan fjäll och vatten når vi en liten by och Brunstranda camping. Här möts vi av trevlig personal...och ännu bättre... en ledig stuga åt oss. Denna stugvistelse kommer att bli den bekvämaste på hela resan...till med brödknivarna är vässade. Denna underbara paradoxala vändning gör mig lycklig värre.

Jag är mannen som gillar kontroll...men inser att en liten kontrollförlust kan vara nog så nyttig ibland!
Brundstranda kommer att bli vårt vattenhål under två dygn. Vi utforskar fina nära omgivningar inför morgondagens längre tur...

Inga kommentarer: