måndag 8 september 2014

Nordlig resa 6
Varje resa har sin början och sitt slut. Idag är det sista dagen och innan denna dag har hunnit bli midnatt har vi nått resans slutstation, Grova, Kasker, Sverige.

Vi fortsätter att färdas mot Lofotens sydligaste del. Vädret visar sig fortfarande från sin mest generösa sida och ramar in landskapet på bästa vis. Till slut når vi Moskenes färjeterminal för att ta den färja som ska ta oss till fastlandet. Jag kommer tillfälligtvis ur harmonin när färjebokningen ska visas upp för den unge kille som är kontrollant. Ljuset är starkt och min dators batteridrifts ljus obefintligt så vi ser just ingenting. Kontrollanten är till skillnad från mig helt lugn...så det hela löser sig enkelt som det mesta under denna resa...
Vi säger adjö till det fantastiska landskapet. På färjan påminns vi om att Norge inte är kockarnas förlovade land. Fisken var varken salt eller osalt...den är bara trist. Men det är sådant som även jag kan ha överseende efter dessa dagar.

På hemväg gör vi ett kortstopp vid en grill i Rognan som glädjer magen bättre. Rognan denna fredagskväll är en öde plats så när på ett stycke bilburen ungdom som nog undrar var festen är.
Någon timme senare passerar vi gränsen mot Sverige. Här blir snart varse två saker, regn och välkända insekter. Det har inte regnat sedan vi kom till Norge, men hemlandet möter oss med en åskskur. I Norge var vi aldrig besvärade av mygg. Faktum är att bilrutan var helt fri från insekter. På vår väg hem är det annorlunda..när regnet upphör blir bilrutan istället nedstänkt av knott.

Orättvist till nackdel för oss i Sverige....men Världen är ju som bekant inte alltid en rättvis plats....

Inga kommentarer: