onsdag 24 september 2014

Hamburgare

På bilden ovan ser du en mycket folkkär produkt - en hamburgare...och inte vilken hamburgare som helst utan en hamburgare från Max hamburgerrestaurang som har sina rötter i min hemstad Luleå.
Jag har varit en av hamburgerrestaurangens trogna gäster genom åren med mina regelbundna besök. Hamburgaren har allt som oftast varit Frisco eller Suprime. Alltid med vatten, tallrik och bestick.

Min relation till Maxkoncernen har genom åren inte varit helt okomplicerad. Jag kom att ondgöra mig stort över deras bluffkampanj "momsfilibabba" där man hyllade alliansregeringen momssänkning, men som det kom att visa sig bara bidrog  till  att öka Max vinstmarginaler på min hamburgare rejält. På dryga året efter momssänkningen var hamburgaren dyrare än innan momssäkningen, trots att inflationen var nära nog noll.

Än mer upprörd blev jag koncernledningen på gamalt brukspatronsmanér i vintras uppmanade sina anställda att rösta på alliansen i valet. Ett upprop till bojkott proklamerades på Facebook och jag var naturligtvis med. Bestämde mig för bojkotta Max fram till valet. Det skulle svida rejält....!

Nu är valet överstökat och vi vet hur det gick. Jag har järnhårt hållit på min princip - ingen hamburgare på Max. Idag var det dags att sluta fred. Max lockrop på en hamburgare för det facila priset 22 kronor var klart tilltalande.
En gammal kund som jag blev snabbt igenkänd...så i kassan frågades som vilken självklarhet som helst...vatten, tallrik och bestick?

Jag var tillbaka och det kändes fint....

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

En liten petitess: MAX födelseort är Gällivare.

Johan sa...

Vad bra att du har koll...när jag tänker närmare efter så läste jag ju om det i Po Tidholms berättelse om Max

Anonym sa...

Jag är så imponerade av att du hade så bra koll.
Hamburgaren måste ha smakat underbart efter ett då långt uppehåll.

Johan sa...

Johan lurar man inte så lätt...speciellt inte med lättköpt marknadsföring.Visst smakade det gott...men jag vet också att leva gott även utan en hamburgare och vatten per vecka...