tisdag 25 september 2012

Magiska dagar och upplevelser

                                          Kvällsljus från balkongen
Helgen som var anlände hösten på allvar i flera bemärkelser – höstdagjämning, den meterologiska hösten inträdde (d v s lägre än tio graders dygnsmedeltemperatur fem dagar efter varandra) och de typiska höstdimmorna bäddade från och till in landskapet.
Under helgen pendlade det mellan sol och höstens alla färger och de plötsliga dimmor som emellanåt smög in. Staden och landskapet blev då något helt annat. Tillvarons skärpa retuscherades och med bara lite fantasi sinnet gick det se en sagornas fantasivärld att träda fram. Hösten är färgernas och de stora nyansskiftningarnas tid.
                                         Utsikt och speglingar från kulturens hus
Under helgen har det även varit Klusterfestival där alla med ett vidöppet sinne har kunnat uppleva konstmusik i olika former. Vi var där fredagskväll och lyssnade på Norrbottens Neo och Lab Field. Att träda in i ett nedtonat rum och ta emot en annorlunda musikupplevelse är också ett sätt att möta den tid som är i antågande - allt mörkare där ljuset får sökas på annat håll.

Det entusiastiska gäng som bildar föreningen Kluster svarade just för detta ljus. Min fru Lotta har i sin blogg ”Lotta makes art & Kreativa rum” skrivit om den musikaliska upplevelsen, läs den gärna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: