måndag 20 augusti 2012

Mot sommarens slutHelgen som var drog sommaren till havs. Detta var kontrasternas helg. På lördagen fortfarande en ljum vind och sommarens varmaste bad i havet. På söndagen vände vinden. Både i vattnet och luften märktes skillnaden. Solen var av ett annat slag, bara solvarm utan hjälp av temperaturen. Tidigt på måndagsmorgonen då vi skulle återvända till staden hade den första frosten slagit till. Markören kunde knappast missförstås, vi är på väg mot en annan tid - hösten.

Det är roligt med skillnader. Den plötsliga kylan kan ju ge en illusion att klimatförändringarna inte existerade. Kontraster och skillnader är liv och rörelse. Det är i denna skapelse vi människor har förmånen att röra oss. Ännu så länge färgas naturen mest grönt, men snart blir det olika varianter av gult och däremellan små nyanser av rött.Färgrikt är livet för alla oss som har förmånen att se.

Även om de ljumma badens tid är förbi, så väntar nu en mycket fin tid, kanske årets bästa tid, min tid....

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Börje Andersson sa...

Kom i håg att sommaren varar tll mitten av september. Vad folk än påstår.

Johan sa...

Visst kan det vara, ja även längre beroende av vad vi bor. Här vid Norrbottenskusten tar hösten vid första dagarna i september, d v s då dygnstempen normalt sätt krymper under 10 grader.