måndag 25 juni 2012

Vatten och eld



Vatten och eld är två element som både kan ta och ge liv. Framförallt ger de det förstnämnda. Vattnet är livets förutsättning och elden åtminstone i äldre tider den enda möjligheten för att de mänskliga livet skulle klara sig på våra nordliga breddgrader.

Kanske är det just därför vi så gärna söker oss till vatten och vattendrag och skapar våra eldar. Det förstnämnda ger en känsla av frihet och rymd, det senare kanske väcker något ursprungligt hos oss. Vattnet ger utblicken och elden påminner om äldre tiders samlingsplatser för gemensamma måltider och samtal.



Årets midsommarkväll blev just ett sådant tillfälle då vattnet bjöd på sin skönhet när det samspelade med natur och himlavalv. Elden gav oss tillfälle för många timmars umgänge då det började att kyla på och dessutom höll den myggen på behörigt avstånd.

Skönheten och glädjen kan vara vatten och vind, det räcker långt så.....

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt! I sommar kommer vi att prova detta uppe på Finnmarskvidda. Vatten, eld och mygg, en oslagbar kombination. Ha en trevlig sommar Johan

Johan sa...

Tack! Njut i det vilda!

Anonym sa...

Anonym är alltså Per Å i Umeå

Johan sa...

Kul med ett livstecken från dig Per. Tiden är, men tänker ibland på den tid som var under mitt Umeåår och de goda tänkare jag lärde känna. Får se om livets stig ger nya mötesplatser...