torsdag 26 januari 2012

Stefan Löfven??

De socialdemokratiska ledarskribenterna verkar närmast unisont glädjas över valet av ny partiledare. Jag som icke socialdemokrat, men som ändå oroas över detta parti i splittring och brist på kompassriktning, har svårt att förstå denna glädje.

Här har många oberoende röster förespråkat en öppen process, ändock blev det i det slutna rummet valet gjordes. Kanske var det så illa bland alla nej-sägande kandidater att det inte fanns någon annan kvar att välja.

Hur det nu än är med den saken så har jag utomordentligt svårt att förstå att ett parti som är i så stort behov av förnyelse väljer så traditionellt. Kanske partiet fortfarande lever i tron på den store ledaren av äldre snitt ska vara välgöraren. Jag har väldigt svårt att tro att gubbkombinationen Löfven-Österberg ska attrahera kvinnor och yngre väljare. Att sedan herr Löfven även är en ivrig kärnkraftsförespråkare gör inte saken bättre.

Jag tror att socialdemokratin allt mer riskerar förpassas till den politiska marginalen. Det friska politiska blodet får sökas från annat rött respektive grönt håll....

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: