onsdag 16 januari 2019

Januari månad - tid till eftertanke och att vårda livet



 Bilden ovan är tagen utanför min bostad i söndags. Den andas årstidens brist på anspråk och grälla färger, samtidigt som vi kan ana att ljuset börjar återvända, trots dagens mulenhet. Sedan dess har det fyllt på rejält med snö och kylan börjar nypa till.

När hotfulla och farliga röster hörs på allt fler platser i världen är januaris anspråkslöshet en gåva. Januari är i den bästa av världar en tid utan förväntningar och självpåtagna krav. Vi har lämnat den förväntansfyllda julen bakom oss med många gånger alltför konsumtionsstinna inslag. Dessutom ligger det vårrusiga vårljuset ännu en bra bit bort.

Januari brukar av förklariga skäl vara den månad om året vi konsumerar minst. För vår utsatta Jord är det dessutom om än en tillfällig återhämtning av en farlig överkonsumtion.

Tänk om vi skulle använda denna tid att verkligen ser över våra val och vårt sätt att leva...försöka förstå att det rika livet är inte att konsumera och resa långt bort utan att vårda våra relationer och kanske skapa nya.

För var vore vi utan våra sociala relationer...i princip ingenting. De stora resorna gör vi i vår närhet och tillsammans med andra...

Inga kommentarer: