fredag 13 januari 2017

Utdrag ur dagboken, 13 januari 2017 - lågtryck Det är fredagskväll. Det är helg och arbetsveckan är slut. Jag har ätit inköpt sushi med god öl och spelat ny musik. Det är en skön och stilla kväll i januari. Ute snöar det. Det har snöat snart två dygn nu. Trevligt tycker jag. Det har fyllt på med 35-40 cm snö. Välbehövligt efter en hittills ganska snöfattig vinter.

Följer jag media kallas det som har pågått de senaste dygnen för oväder och allehanda varningar har utfärdats. Det har i de närmaste låtit som en smärre katastrof...och javisst...om man är ute och kör så gäller det att ta det lugnt och går man på en nyplogad väg får man ta det lite lugnt för att inte halka omkull. Men - när allting kommer omkring är det bara ett vanligt snöfall. Det ovanliga är väl att det inte har kommit tidigare.

Möjliga katastrofer är knappast vädret. Ska vi nu hålla till vädertermer så är en möjlig katastrof i antågande i ett land i väster. Där sker just nu en snabb lågtrycksfördjupning när en oberäknelig man med klart psykopatiska drag ska ta över kanske världens viktigaste ämbete. Här finns det anledning av utfärda en klass 3 varning. Det djupa lågtrycket är synnerligen oberäkneligt så här gäller det att vara mentalt beredd på det värsta.

Med denna klass 3 varning önskar jag alla vila och vaksamhet!

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Helt rätt! De "snöstormar" vi ser här är sällan stormar per definition. Men media och i viss mån allmänheten vill se det så. Snöfall, eller möjligen snöyra ligger närmare tillhands att kalla vädret.

Trumpeten i USA, däremot ... Klass 3 är nog för svagt. En människa utan själv- eller sjukdomsinsikt ska inneha ett av världens mäktigaste ämbeten. Vald av 55 miljoner väljare, dvs knappt 20% av invånarna i USA. Det är inte ens att betrakta som demokrati.

Johan sa...

Håller helt med dig vad gäller Trumpeten...men värsta varningsklass är ju 3...men kanske det är läge att tala om naturkatastrof och då räcker inte SMHI:s vokabulär till.