tisdag 10 januari 2017

Bästa restaurang i Luleå Efter att jag och Ewa under en tid har besökt 8 restauranger i Luleå är det dags att utse en vinnare. Vi har valt restauranger med en hög ambitionsnivå där vi har rätt att ställa höga krav både både vad gäller handlag, bemötande och miljö. De restauranger vi valt är just våra val. Någon kanske tycker att vi borde ha besökt fler, men jag står för våra val och tror inte fler restaurangbesök skulle kunna matcha de bästa.

Vi har inga inga restauranger med som platsar Mitchelinguiden i Luleå, men väl några som håller hög nivå. Luleås mest "hypade" restauranger CG och Hemmagstronomi tillhör dock inte täten och lämnar en del övrigt att önska för att göra en kritisk gom belåten.

Prisnivån på de testande restaurangerna är genomgående hög. Bästa restaurang behöver inte vara dyrast, utan priserna skiljer sig inte mycket.

Här är listan:

1. Bergströmska, betyg 4+
En härlig italiensk nykomling på Luleås restaurangscen. Vackert komponerade rätter som gör gommen glad. Detta tillsammans i en fin, lugn miljö och med kunnig personal gör Bergströmska till en vinnare.

2. Cooks Krog, betyg 4
 Gammal veteran som inte rostat  utan som bjuder på ett mycket habilt mathantverk i en lugn avstressande miljö som står opåverkad av tidens trender.

3. Fabriken, betyg 4
Ännu en positiv nykomling i Luleås restaurangliv. Här får du oftast smörrebröd av bästa sort serverade av trevlig och kunnig personal.

4. Bistro Norrland, betyg 4
Alltid ett tryggt val. Här serveras vällagad mat i en trevlig miljö som sällan gör dig besviken.

5. Kitchen & Table. betyg 3
Trevlig restaurang för den hungrige med fin utsikt över Norra hamn. Tyvärr går mängden lite ut över finessen.

6. Restaurang CG, betyg 3
Populär finkrog som inte riktigt lever upp till högt ställda ambitioner. Saltet används för frikostigt och miljön är för bullrig för att den kräsne matälskaren ska bli riktigt glad.

7. Hemmagastronomi, betyg 3
Matbar med flera utmärkelser som inte lever upp till förväntningarna. Därtill är mellanrätterna med rekommenderad dryck för ojämna. Minus också för den bullriga och trånga miljön.

8. Savoy Matsal, betyg 2
Mycket svajig kokkonst i en bullrig miljö. Personalens bemötande räddar kvällen.

Inga kommentarer: