måndag 13 juli 2009

Förändring och vilaEn tids torka går mot sitt slut. Det lappländska landskapet fylls på med en grå mulenhet och ett välkommet regn. Allt är satt i rörelse och i förändring.

Solen får vila och nimbusmolnen får göra sitt.

Dagen i stugan ger erbjudandet om frid och vila tillsammans med regnets taktfasta droppar mot taket och kaminens generösa värme.

Efter en tid av intensiv rörelse och förändring erbjuder stugan, naturen och klimatet det absolut bästa för stunden. jag kan tacksamt ta emot den sköna rikedom nuet erbjuder.

Livets seglats går vidare, oavsett vad jag tycker. Låt detta ske när jag har funnit fastare mark.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

thord.wiman sa...

Låter som återhämtning, klarnande tankar och ett begynnande satstagande mot det nya.

Att låta - som de gamla pilgrimerna menade - själen gå i vall är välgörande och också att litet resa inåt, inse att den resan är den längsta, den nödvändigaste och den rikaste.

Kul du är tillbaka på bloggen med dina ord och tankar.

Johan sa...

Denna sommar är inget sig likt. Vandringar i naturen får stå tillbaka, kanske en tänkt fjällvandring likaså. Skönt att då ha flyttat till en miljö som erbjuder verklig skärgård och haturen in på knuten, trots SSAB:s och stadens närhet. Visst, några avtryck från mig kommer då och då. Såsmåningom finns det mycket att säga om denna unika satdsdel- Svartöstaden.