söndag 30 oktober 2016

Uppdraget - söka ljuset Just denna dag kommer det oåterkalleliga - vintertiden, eller det som genom alla tider tidigare var normaltiden. Just denna dag har vintertiden till trots varit en av de ljusaste och soligaste på mycket länge. Dessutom har vi fått en extra lång dag att fylla med mening.

Men det blir mörkare, inte bara bland mörkerkrafterna i Sverige och andra mörka krafter ute i stora vida världen. Årstiden bjuder oss i rask takt in till mörkret. Till det kan läggas att vi troligen äntligen får vinter i normal tid här i norr. En tillfällig respit i det globala klimatdramat.

Utan mörker, inget ljus. Vårt uppdrag för att kunna omfamna denna tid är att vårda och söka allt det där fina ljus som trots allt finns. Ljuset hos oss och själva årstidens typiska ljus. När naturen nu har klätt av sig sommarhalvårets kostym och de flesta höstfärger är borta återstår det avskalade...naturens vilande tillstånd. Kontrasterna mellan ljus och mörker blir starkare, då det är mindre som fångar upp.

Tid och årstid bjuder in till en annan stillhet. För den seende och hörande finns en chans att komma ikapp...det yttre och ditt inre ljus kan bli till ett. Det finns mycket att se fram emot...


Inga kommentarer: