tisdag 9 augusti 2016

Till det goda semesterarkivet - 2 Vad vore en semester utan en fjällvandring? Jag har gjort många fjällvandringar genom åren. Med årens obevekliga gång har jag med tiden blivit allt bekvämare. Det var ett bra tag sedan jag vadade i Sareks strida jokkar. Det är bara att erkänna...jag är numera inte lagd åt den typen av utmaningar. Men...fjällvandra vill jag...det är höjdpunkten för en vandrare och naturmupp som jag.

I år blev bekvämare och mer tillrättalagt än någonsin. Jag och Ewa hade Björklidens fjällhotell som vår utgångspunkt. Här åt vi gott i restaurangen med kanske Sveriges finaste utsikt, sov i sköna sängar och möttes av trevlig personal.
För att det trots allt skulle kittla lite prövade det ombytliga fjällvädret oss en del. Vandringen upp till Sveriges högst belägna fjällstation, Låktatjåkko 1228 m ö h, gjordes i regn, blåst och moln över fjällkammarna som tidvis gjorde sikten i det närmaste obefintlig. Så mycket härligare att mötas av välkomnande personal på fjällstationen och med god aptit ta del av den omtalade våfflan med hjortronsylt och grädde. På nedfärden var vädergudarna nådigare. Det sken delvis upp och som bonus fick vi se en kungsörn.

Vår andra vandring gjordes till Trollsjön. Om man bara ska göra en kortare fjälltur i livet så är det en vandring till Trollsjön som gäller. Här får du all fjällvärlden skönhet och dramatik i stark koncentration. Denna dag hade vi dessutom vädergudarna med oss.

Starka fjällupplevelser kan göras utan blöta tält och strida jokkar. Får se var fjällturen bär iväg nästa år....


3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Härligt.

Bert Bodin sa...

Härligt.

Johan sa...

....och ombytligt...likt livet självt!