lördag 3 augusti 2013

Martins möbler

Det ska sägas direkt – jag är ingen shoppingmänniska. Jag handlar fokuserat när jag verkligen behöver något – annars låter jag bli. Jag undviker dessutom så långt det är möjligt alla dessa köpcentrum som under de senaste åren har växt som svampar runt de mindre och medelstora städerna. I dessa miljöer känner jag mig riktigt bortkommen bland alla människor och ofta okunniga försäljare som pratar om just deras varors förträfflighet.
Annat är det att besöka Martins möbler i Arjeplog. Det är en typ av butik som bara finns långt borta från städerna och de stora köpcentra. I lilla Arjeplog finns det fortfarande plats för Martins möbler, 25 mil från kusten och kommersen.  I den nära folktomma lokalen möts jag av den diskrete ägaren Martin. Till skillnad från de allra flesta försäljare jag möter pratar Martin inte i första hand och produktens förtjänster och förträfflighet, utan om dess brister – ”den där bäddsoffan ligger du inte så skönt i och den utegruppen håller nog bara några år innan den rostar”. Martin avväpnar mig från all misstänksamhet och jag uppfattar honom fullkomligt ärlig och trovärdig.

Martin och hans möbelaffär kanske inte är unik, men är säkert en ganska ovanlig rörelse som man nog bara hitta sådär lite vid sidan av allfartvägarna. Tur att jag hittat dit. Här behöver jag inte vara shoppingmänniska för att känna mig hemma.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: