onsdag 3 november 2010

Mörkare tider

Vi går mot mörkare tider. Då tänker jag inte på årstiden som sakta men säkert för oss mot vintersolståndet. Jag tänker på den politiska kartan i landet på andra sidan Atlanten. En politisk karta som påverkar oss alla. USA är fortfarande en världsledande stat. Vad som händer där kan få vittgående konsekvenser för säkerhet, stabilitet och jordens klimat.

Barack Obama vann presidentskapet med ett löfte om förändring. Ett annat samhälle, kanske rent av en annan värld. Sedan kom den ekonomiska krisen och la ut många krokben. Människor blev arbetslösa och skulden lades på presidenten. Tyvärr ser många människor inte längre än näsan räcker, saknar tålamod och då blir en president lätt en syndabock att lägga skulden på. De ultrakonservativa motkrafterna vädrar snabbt morgonluft och drar nytta av situationen.

Kvar står nu en rumphuggen president som kan förvänta sig att de konservativa krafterna kommer att göra sitt yttersta för att spola alla viktiga ambitioner.

Jag tänker bl a på nya fredstrevare i Palestinafrågan och arbetet med den största globala utmaningen av alla, klimatfrågan.

Vi har bara en enda jord. Nu har vi en i många stycken maktlös president i den världsledande staten. Det har blivit lite mörkare igen. Undrar om och i så fall när vi ser ljusets återkomst....?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: